Ohjelmanpitäjille

Miittien ajanvaraus on auki!
Lomakkeeseen pääset tästä. Muista myös vilkaista läpi ohjeet miitinpitäjille alta.

Shumicon 2023 etsii innokkaita ja inspiroituneita ohjelmapitäjiä tapahtumaan!

Tapahtuman aiheena ovat ensisijaisesti cosplay, anime, manga sekä videopelit. Toivotamme myös tervetulleeksi muut ohjelmat ja teemat kuten: roolipelit, korttipelit sekä muut nörttikulttuurin ja japanilaisen populaarikulttuurin aiheet. Voit rohkeasti ehdottaa ohjelmaksi mitä vain!

Shumiconin puheohjelmassa pääset kertomaan omasta harrastuksestasi ja jakamaan innostuksesi muiden harrastajien kanssa joko luentojen, paneelien tai keskustelupiirien muodossa. Etsimme myös tapahtuman aiheeseen liittyvää oheisohjelmaa kuten työpajoja, miittejä, kilpailuja, tanssia, esityksiä ja musiikkia. Vain taivas on rajana sille mitä ohjelmaa juuri sinä voit tulla pitämään Shumiconiin.

Jos sinulla on uusi idea ohjelmalle, jota emme yllä maininneet, hae rohkeasti mukaan ohjelmahaussa. Olemme aina etsimässä uutta ohjelmaa innostamaan kävijöitämme.

Shumiconissa ohjelmaa pitävä/pitävät ovat oikeutettuja ohjelmapitäjien etuihin. Nämä edut sisältävät lipun tapahtumaan sekä pääsyn Green Roomiin rentoutumaan koko tapahtuman aikana. Ohjelmapitäjät ovat oikeutettuja etuihin pitämällä yhden puheohjelman tai pyörittämällä vähintään 4h muuta ohjelmaa tapahtumassa. 

Huomio: Miitin järjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin esiintyjille, ohjelmapitäjille ja työvoimalle.

Ohjeita puheohjelman pitämiseen:

 • Varmistathan että ohjelmasi liittyy jollain tavoin Shumiconin aiheisiin.
 • Pyrimme Shumiconissa tarjoamaan puheohjelmaa jota ei ole muualla ennen kuultu. Jos olet aikaisemmin pitänyt ohjelmasi toisessa tapahtumassa tai ohjelmaa samasta aiheesta suosittelemme antamaan kyseiseen ohjelmaan uuden näkökulman.
 • Suosittelemme käyttämään dioja hyväksesi ohjelmassa, sillä jokaisesta luentosalista löytyy projektori jolla voit heijastaa valkotaululle diasi. Suosittelemme myös käyttämään enemmän kuvia kuin tekstiä dioissa, sillä yleisö suosii kuunnella ohjelmapitäjää ja katsoa havainnollistavia kuvia enemmän kuin lukea ruudulta tekstiä. 
 • Ohjelmaan kannattaa varata liikaa materiaalia kuin liian vähän. On harmillista yleisölle jos ohjelma jää liian lyhyeksi. 
 • Suosittelemme myös tarkistamaan että ohjelmasi materiaali, kuvat, videot yms. eivät sisällä ikärajallista, loukkaavaa, laitonta tai väkivaltaista materiaalia.
 • Jos epäilet puheohjelmasi vaativan ikärajan, otathan yhteyttä ohjelmavastaavaan sähköpostitse osoitteeseessa: ohjelma@shumicon.fi
  Ohjelmavastaava voi tarjota sinulle neuvoa ja arvioida mahdollisen ikärajan asettaminen ohjelmaan.
 • Shumiconin ohjelmaslotit puheohjelmille ovat 45 ja 75 minuuttia. 
  Valitse näistä sopivin ohjelmallesi. Suosittelemme ajoittamaan ohjelmasi harjoitusta kotona. Tällä tavoin pystyt kertomaan tarvitseeko sinun ottaa materiaalia pois vai lisätä sitä täyttämään koko ohjelmaslotti.  
 • Jokaisen ohjelman alussa on 15 minuuttia valmistautumisaikaa jolloin voit laittaa diat valmiiksi ja päästää yleisön sisään. 
 • Jos tarvitse apua tai sinulta löytyy kysyttävää otathan yhteyttä ohjelmavastaavaan: ohjelma@shumicon.fi. Ohjelmavastaava auttaa sinua mielellään ohjelmasi kanssa.

Ohjeita oheisohjelman pitämiseen:

 • Työpajoille on 45, 75, 105 ja 135 minuutin slotteja ohjelmakartassa. Työpajat ovat ohjelmana tarkoitettu jonkin taidon opettamiseen pajaan osallistuville ja uusien harrastuksien kokeilemiseen. Työpajoissa voi oppia monenlaisia taitoja esimerkiksi; ompelemaa, neulomaan, tanssimaan, liikkumaan, pelaamaan rooli-tai korttipelejä. Ruoanlaittoon liittyviä työpajoja emme voi keittiötilojen puutteen vuoksi ottaa tapahtumaan. Shumicon ei vastaa työpajojen materiaaleista tai niiden hankinnasta. 
 • Miiteille on ohjelmakartassa 60 minuutin slotteja. Miitit ovat eri sarjojen, harrastusten ja pelien faneille mahdollisuus tavata keskenään tutustumaan, viettämään aikaa ja keskustelemaan aiheesta. Huomioithan että miittien pitäminen vaatii lipun tapahtumaan. Miittipitäjien vastuulla on huolehtia huoneen yleisestä siisteydestä miitin päättyessä ja huolehtia että miitti alkaa ja päättyy ajallaan. 
 • Kilpailuille, skaboille, bingoille, visoille yms. on 75, 105 ja 135 minuutin slotteja ohjelmakartassa. Toivomme ohjelmapitäjiltä tapahtuman aiheeseen liittyvää materiaalia. Kyseisissä ohjelmissa ei saa olla rahapalkintoja tai lahjakortti palkintoja. 
 • Jos tarvitse apua tai sinulta löytyy kysyttävää otathan yhteyttä ohjelmavastaavaan: ohjelma@shumicon.fi. Ohjelmavastaava auttaa sinua mielellään ohjelmasi kanssa.