Cosplay

Cosplay- ja photoshoot-kilpailuiden ilmoittutuminen on suljettu!
Kiitos kaikille osallistujille. Lähetämme kaikilla kisaajille viestiä lähipäivinä.

Shumiconissa nähdään useita eri cosplaykilpailuja!

Kiinnostaako sinua esitellä itse tekemääsi cosplaypukua yleisön edessä, tai otitko kaverisi kanssa hienoimman cosplaykuvan ikinä? Tervetuloa osallistumaan Shumiconin cosplaykilpailuihin!

Hall Cosplay

Hall Cosplay tarkoittaa cosplaypukukilpailua, johon ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan cosplayagenttimme valitsee kilpailijat mukaan paikan päältä kävijöiden joukosta. Kisa on loistava tapa tutustua matalalla kynnyksellä cosplay-kisaamisen maailmaan, eli kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan, jos cosplay-agenttimme kysyy juuri sinua kisaamaan!

Kilpailijat valitaan tapahtuman lauantaipäivänä klo 11-13 välisenä aikana.

 • Kilpailu on yksilökilpailu, eikä siihen ole ennakko-ilmoittautumista. 
 • Kilpailussa kisataan itse tehdyillä cosplaypuvuilla. 
 • Kisaajaa pyydetään osallistumisen yhteydessä täydentämään lomake, jossa pyydetään kisaajan tiedot sekä referenssikuvat hahmosta.
 • Kilpailuun osallistuminen sisältää pukujen tuomaroinnin, valokuvauksen sekä lavaosuuden cosplaykilpailun aikana. Lavaosuus ei sisällä esitystä, kisaaja voi kuitenkin halutessaan poseerata hahmouskollisesti lavaosuuden aikana. 
 • Kilpailussa ei arvioida lavaosuutta tai valokuvaa, vaan kilpailijan valmistama pukua. 
 • Kilpailun lopuksi palkitaan kolme tuomariston valitsemaa kilpailijaa. 
 • Kilpailu käydään lauantaina 21.10.2023. Kilpailijat saavat paikan päällä kisaajanumerolapun, joka samalla toimii pääsylippuna saliin sekä backstagelle.
 • Hall Cosplay- kilpailun säännöt löydät tästä linkistä.

Freestyle Cosplay

Freestyle Cosplay on Shumiconin uusi kisaformaatti, jossa kisataan johonkin olemassaolevaan hahmoon perustuvalla designilla – mutta design on vapaasti sinun muokattavissasi! Onko suosikkihahmosi taustatarinassa ruusut olennaisessa osassa ja tahtoisit tuoda tätä puolta enemmän esille cosplayasussasi? Tai sinulla on mielessäsi dystopia-AU (Alternate Universe) -versio jostakin hahmosta, jonka asun haluaisit toteuttaa myös oikeassa elämässä? Jos vastasit kyllä, tämä on sopiva kisaformaatti sinulle!

 • Kilpailu on yksilökilpailu ja siihen on ennakko-ilmoittautuminen. 
 • Kilpailun ennakkoilmoittautuminen aukeaa 1.8. klo 18 ja päättyy 17.9. klo 18.
 • Ilmoittautuminen tapahtuu Google Forms-lomakkeella ja kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä.
 • Kilpailussa kisataan itse tehdyillä tai muokatuilla cosplaypuvuilla. 
 • Kisaajaa pyydetään osallistumisen yhteydessä täydentämään lomake, jossa pyydetään kisaajan tiedot, referenssikuvat hahmosta johon kisaajan oma design perustuu, sekä sanallinen selostus designin ideasta ja hahmon taustoista. 
 • Kilpailuun osallistuminen sisältää pukujen tuomaroinnin, valokuvauksen sekä lavaosuuden cosplaykilpailun aikana. Lavaosuus ei sisällä esitystä, kisaaja voi kuitenkin halutessaan poseerata hahmouskollisesti lavaosuuden aikana. 
 • Kilpailussa ei arvioida lavaosuutta tai valokuvaa, vaan kilpailijan valmistamaa pukua sekä design-idean toteutusta suhteessa valittuun hahmoon.
  Kilpailun lopuksi palkitaan kolme tuomariston valitsemaa kilpailijaa. 
 • Kilpailu käydään lauantaina 21.10.2023. Kilpailijat saavat paikan päällä kisaajanumerolapun, joka samalla toimii pääsylippuna saliin sekä backstagelle.
 • Kilpailija saa tapahtuman jälkeen tuomareilta halutessaan palautetta cosplaypuvustaan.
 • Kilpailuun osallistuessa kilpailija antaa luvan Shumiconille julkaista valokuvamateriaalia kilpailijasta cosplayasu päällä tapahtuman viestinnässä, esimerkiksi sijoittuneiden lavakuvat sosiaalisessa mediassa.
 • Freestyle cosplay -kilpailun säännöt löydät tästä linkistä.

Photoshoot-kisa

Photoshoot-kilpailu tarkoittaa kilpailua, jossa kilpaillaan cosplayvalokuvilla.

Kisaan voi osallistua millaisella genrellä vaan, oli mielenkiinnonkohteenasi energiset ja iloiset idolicosplaykuvat tai jos olet saanut napattua elämäsi hyytävimmän kauhusarjaan perustuvan cosplaykuvan! Mahdollisuuksia on monia, sillä Shumiconissa sinulla on mahdollisuus osallistua kolmeen eri kategoriaan.

Ilmoittautuminen photoshoot-kilpailuiden kategorioihin aukeaa 1.8. klo 18 ja sulkeutuu 17.9. klo 18, ilmoittautuminen tapahtuu Google Forms-lomakkeella. Kilpailijat valitaan hakemusjärjestyksessä. Mikäli kuvia tulee enemmän kuin 10 kuvaa per kategoria, järjestetään esikarsinta.

Photoshoot-kisa koostuu kolmesta erilaisesta kategoriasta, jotka ovat:

CLASSIC

Perinteinen cosplaykuvakisa, jossa kuvaaja ja malli(t) kisaavat yhdessä tuotetulla kuvalla. Arvioinnin painotus keskittyy kuvan tunnelmanluomiseen, tekniseen toteutukseen ja kuvaajan kuvaus- sekä mallinohjaustaitoihin. Kategoria sopii hyvin niin aloitteijoille kuin kokeneemmille kuvaajille.

SELFIE

Nimensä mukaisesti kategoriassa kisataan parhaimmilla itse itsestään otetuilla cosplaykuvilla! Arvioinnin painotus on siinä, millä tavoin kuva on saatu otettua ilman erillistä kuvaajaa sekä hahmon tulkinnasta kuvan keinoin. Laitteella ei ole väliä, osallistua voi niin puhelimella otetulla selfiellä kuin studiossa otetulla otoksella! Kategoria sopii hyvin niin aloitteleville cosplaykuvaajille kuin kokeneemmille.

EFFECTS

Effects-sarja on sinulle, joka sytyt mahdollisuudesta päästä editoimaan liekkimeri mallin ympärille tai korvaamaan koko taustamaiseman kesäisestä metsästä lumiseksi vuoristoksi. Effectsissä arvioinnin painotus on teknisessä toteutuksessa ja itse editointityössä ja sen uskottavuudessa, huomioon ottaen alkuperäisen kuvan resurssit.

 • Kilpailuissa kisataan harrastajatasolla itse otetuilla cosplaykuvilla.
 • Jokaiseen kategoriaan voi osallistua yhdellä (1) kuvalla per kuvaaja, samalla kuvalla ei voi kilpailla useammassa kategoriassa yhtä aikaa. 
 • Kilpailu käydään lauantaina 21.10.2023. 
 • Photoshoot-kilpailuihin osallistuminen ei velvoita läsnäoloa kisassa, mutta toivomme osallistumista tapahtumaan sekä kisaan paikan päällä. Photoshoot-kilpailuun osallistuneet saavat pääsylipun kilpailuun.
 • Kilpailuun osallistuessa kilpailija(t) antaa luvan Shumiconille julkaista kilpailijan lähettämän valokuvan kilpailun aikana lavalla ja tapahtuman viestinnässä, esimerkiksi sijoittuneiden cosplaykuvat Shumiconin sosiaalisessa mediassa.
 • Photoshoot-kilpailujen säännöt löydät tästä linkistä.

Jokaiseen kategoriaan voi osallistua yhdellä (1) kuvalla per kuvaaja, samalla kuvalla ei voi kilpailla useammassa kategoriassa yhtä aikaa. 

Photoshoot-kilpailuihin osallistuminen ei velvoita läsnäoloa kisassa, mutta toivomme osallistumista tapahtumaan sekä kisaan paikan päällä.

Kaikkien cosplaykisasarjojen osallistujien henkilötietoja käsittelee ainoastaan cosplayvastaava. Kilpailuissa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä hahmojen ja sarjan tiedot.

Jäikö jokin askarruttamaan?
Voit lähettää cosplayhyn liittyvät kysymykset cosplayvastaavalle osoitteeseen: cosplay@shumicon.fi