Lipunmyynti

Tapahtuman liput ovat loppuunmyyty!

Shumicon on osittain pääsymaksullinen tapahtuma. 
Rannekkeita tulee myyntiin rajallinen 600 kpl:n määrä.


Pääsylipun hinta

 • Ennakkoon Kompassista 10€ / kpl
  • Avustaja pääsee rannekkeen ostaneen avustettavan seurassa maksutta.
 • Ovelta 10€ / kpl
  • Lippuja myydään ovella vain, jos niitä on jäljellä

Lippuehdot

Pääsylippu sisältää sisäänpääsyn Stoan kulttuurikeskuksessa (sis. myös Itäkeskuksen työväenopiston tilat) järjestettävän Shumicon 2023 tapahtuman maksulliseen ohjelmaan. Tapahtuman ajankohta on 21.-22.10.2023. Pääsylippu vaihdetaan rannekkeeseen, joka oikeuttaa pääsyn tapahtumaan molempina päivinä. Ranneke on henkilökohtainen.

Pääsylippu mahdollistaa pääsyn ja osallistumisen tiettyihin tiloihin ja ohjelmanumeroihin, niin kauan kuin paikkoja riittää. Osaan ohjelmistosta jaetaan erilliset maksuttomat paikkaliput, joista tiedotamme lähempänä tapahtumaa.

Yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla myös materiaali- tai osallistumismaksuja, jotka veloitetaan erikseen. Tarkista lisätiedot maksuista ja ohjelmiin ilmoittautumisesta nettisivuiltamme.

Ohjelmat ja tilat, joihin vaaditaan pääsylippu:

 • Cosplay-kilpailut (pääsalissa)
 • Shumishow (pääsalissa)
 • Karaoke
 • Kirpputori
 • Kuvauspiste
 • Miitti-tilat, niiden varaaminen ja käyttö
 • Pukuhuoneet
 • Työpajat
 • Pelihuone
 • ..sekä muu mahdollinen ohjelma työväenopiston tiloissa!

Ohjelmat ja tilat, joihin on vapaa pääsy:

 • Avajaiset ja päättäjäiset (pääsalissa)
 • Pakohuone (erillinen pääsymaksu)
 • Luennot (kirjastossa)
 • Kirjaston tiloissa järjestettävät aktiviteetit
 • Taidekuja
 • Myyntisali
 • Ulkoalueen ohjelma
 • ..sekä muu mahdollinen ohjelma Stoan ja kirjaston tiloissa!

Maksullisen ja maksuttoman ohjelman sisältö tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Ohjelmakartta julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lippujen maksaminen ja maksutavat

Liput ovat myynnissä Kompassi-järjestelmän lippukaupassa. Lippu maksetaan oston yhteydessä Paytrailin kautta. Lippujen ostamiseen tarvitset suomalaiset verkkopankkitunnukset. Lipun voi ostaa myös tapahtuman ovelta, mikäli lippuja on vielä jäljellä. Tällöin maksutapoina ovat käteinen tai maksukortti.

Vaihto- ja peruutusehdot

Pääsylipputilauksen voi peruuttaa 14 vuorokautta ostoksesta. Peruutusoikeus päättyy viikko ennen tapahtuman alkua eli lauantaina 14.10.2023. Vain koko tilauksen peruuttaminen on mahdollista kirjallisesti pyydettynä, tilauksen osan peruuttaminen (esimerkiksi vain yhden lipun peruuttaminen usean lipun tilauksessa) ei ole mahdollista.

Peruutusoikeuden aikana perutuista lipuista maksetaan rahat takaisin ostajan tilauksessaan käyttämälle maksutavalle, kuitenkin maksusta ja maksun palautuksesta mahdollisesti syntyvät kustannukset vähentäen. Peruutukset tehdään sähköpostitse osoitteeseen lipunmyynti@shumicon.fi. Pääsylipussa oleva viivakoodi kuoletetaan, jolloin lippua ei voi enää käyttää. Lippujen peruminen peruutusajan jälkeen ei ole mahdollista.

Lippujen toimitus ja rannekkeenvaihto

Pääsylippu toimitetaan sähköpostitse ostajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Lipun ostajan ei tarvitse olla sama henkilö kuin lipun käyttäjän. Lippu tulee ottaa mukaan tapahtumaan joko tulostettuna tai digitaalisessa muodossa esimerkiksi älypuhelimen sähköpostissa. Lippu vaihdetaan tapahtumapaikalla rannekkeeseen, joka oikeuttaa sisäänpääsyn pääsylipun vaatimiin ohjelmiin

Edelleenmyynti

Shumicon vastaa ainoastaan virallisen lippukauppamme kautta hankituista lipuista. Emme ole vastuussa mahdollisista eteenpäinmyyntitapauksista yksityishenkilöiden tai kolmannen osapuolen (esimerkiksi huuto.net, tori.fi, Facebook Marketplace) kautta solmituista kaupoista. Näihin liittyvissä ongelmatapauksissa kehotamme kääntymään joko kauppapaikkana toimineen tahon, tai tarvittaessa poliisin, puoleen.

Tapahtuman tilat

Shumiconin tapahtumatiloihin kuuluu Stoan kulttuurikeskuksen, Itäkeskuksen kirjaston sekä Itäkeskuksen työväenopiston tilat. Rannekkeen ostaneet kävijät pääsemään kulkemaan työväenopiston tiloihin vapaasti ja voivat nauttia sen ohjelma- ja aktiviteettitarjonnasta, kuten kirpputorista, karaokesta ja työpajoista. Saatamme joutua rajoittamaan kävijöiden kulkua tiloihin satunnaisesti, jos tilat täyttyvät liian nopeasti tai jos ilmanlaatu huononee liikaa. Ranneke oikeuttaa myös pääsyn Cosplaykilpailuihin ja Shumishow’hun, joihin on myös erilliset, maksuttomat paikkaliput salin rajallisten istumapaikkojen vuoksi.

Kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtuman alueita ovat Stoan ulkoalueet, aula ja parvet, Musiikkisali ja galleria, joihin sijoitetaan myyntisali ja taidekuja sekä Itäkeskuksen kirjaston tilat. Kirjastossa tulee olemaan tarjolla erilaista ohjelmaa ja aktiviteettia kaikenikäisille. Stoan aulatiloista ja parvelta löytyy istumapaikkoja. Tarpeen vaatiessa kävijöiden pääsyä myyntisaliin ja taidekujalle saatetaan joutua hetkellisesti rajoittamaan yleisen järjestyksen ja viihtyvyyden takaamiseksi.

Stoan aulasta löytyy ravintola Skutta, joka tarjoilee syötävää ja juotavaa Shumiconin aikana.

Vaaleanpunainen alue: Tälle alueelle tarvitset sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen. Tämä alue kattaa työväenopistontilat, jossa on erilaista con-ohjelmaa.

Sininen alue: Tälle alueelle on vapaa pääsy, eli et tarvitse näihin tiloihin ranneketta. Voit mennä tekemään ostoksia myyntisaliin tai taidekujalle vapaasti. Kirjastossa on myös vapaata ohjelmaa ja aktiviteettia kaikille. Myös ulkotiloihin on kaikille vapaa pääsy.

Vaaleanpunainen & sininen alue: Alueella on ohjelmaa, joihin tarvitset pääsylipun (cosplaykilpailut, shumishow) mutta myös sellaista ohjelmaa, johon et tarvitse lippua (avajaiset ja päättäjäiset).

UKK, Usein Kysytyt Kysymykset


Miksi tapahtuma ei ole kokonaan pääsymaksullinen?
Julkiseksi tilaksi laskettuja Helsingin kaupungin tiloja ei ole mahdollista sulkea ulkopuolisilta. Näitä ovat esimerkiksi kirjasto ja Stoan aulatilat

Myydäänkö rannekkeita missään muissa tapahtumissa?
Ei myydä. Rannekkeen voi ostaa ainoastaan Kompassin kautta tai tapahtuman ovelta, jos rannekkeita jää myymättä verkossa. Mahdollisesta ovella tapahtuvasta rannekkeiden myynnistä ilmoitetaan erikseen nettisivuillamme sekä somekanavillamme

Mikä on Kompassi?
Kompassi on Suomen conien käyttämä tapahtuman hallintajärjestelmä, johon sisältyy lippukauppa. Kompassin käyttö on ilmaista, ja kuka vain voi tehdä itselleen käyttäjätunnuksen. Käyttäjätunnuksen tekeminen ennakkoon nopeuttaa lipputilauksen tekemistä.