Kirpputorin ohjeet

Kirppuun kirjautuminen

Kirpputorilla on käytössä itse kotona tulostettaviin viivakoodillisiin hintalappuihin perustuva Kirppu-järjestelmä. Myyjät, eli ihmiset jotka haluavat tuoda tavaroitaan myytäväksi, tarvitsevat Kompassi-tunnukset Kirpun käyttämistä varten.

Ilmoittaessasi tuotteita kirpputorille varmista, että Kompassin tiedoissa lukee oikea nimesi ja sähköpostisi!

Tavaran ilmoittaminen ja tuotteiden valmistelu

Tutustu myös erilliseen Hintalappuohjeeseen!
 • Myytävät tuotteet tulee rekisteröidä kirpputorin Kirppu-järjestelmään maanantaihin 16.10.2023 klo 23:59 mennessä. Kirppu-järjestelmää käyttääksesi tarvitset Kompassi-tunnukset.
 • 16.10.2023 jälkeen ei voi lisätä uusia tuotteita myyntiin tai vaihtaa hintoja.
 • Luotuja viivakoodeja voi tulostaa vielä deadlinen jälkeenkin.
 • Tuotteet lisätään joko yksitellen tai laatikkoina Kirpun sisällä Tavaralista-sivulta. 
 • Tuotteiden hintojen tulee olla 0,50 euron tarkkuudella vaihtorahaongelmien välttämiseksi! Eli esimerkiksi 2€ tai 1,5€ ovat sopivia hintoja, mutta 1,20€ ei ole!
 • Tuotteen minimihinta on 1€ riippumatta tuotteesta.
 • Jokaisessa myyntiin tulevassa tuotteessa tai kiinteässä tuotepaketissa tulee olla oma, uniikki, nettisivulta tulostettava hintalappu, joka sisältää viivakoodin, hinnan, myyjänumeron ja tuotetunnuksen. Anna jokaiselle tuotteelle eri nimi, ja nimeä ne niin selkeästi, että hintalapun irrotessa kirppishenkilökunnan on mahdollista päätellä, mihin tuotteeseen lappu kuuluu!
 • Kaikkien viivakoodien tulee olla selkeästi luettavia ja hyvin kiinnitetty. Huom: myydessäsi mangoja älä laita hintalappua mangapokkarin väliin, vaan teippaa se kanteen! Lue hintalappuihin liittyvä ohjeistus läpi, ennen kuin alat luoda hintalappuja!
 • Kirpputorilla tuotteita tullaan käpälöimään paljon, joten pidä huoli, että ne kestävät sen. Esimerkiksi julisteet ja pusseissa olevat peruukit vahingoittuvat helposti, joten niihin kannattaa ennemmin kiinnittää kuva tuotteesta.
 • Kirpputorille ei tarvitse tuoda omia henkareita. Jos kuitenkin haluat tuoda oman henkarin tuotteellesi, merkitse siihen nimesi ja/tai myyjänumerosi esim. maalarinteipillä. Muista myös pyytää se tavaroita hakiessasi, kirppishenkilökunta ei pidä kirjaa myyjien omista henkareista.

Tuotteiden tuominen ja hakeminen

 • Muista henkilöllisyystodistus, esim. passi tai ajokortti.
 • Sisäänotossa myyjät tuovat valmiiksi hintalaputetut ja etukäteen rekisteröidyt tuotteensa kassalle, jossa niiden viivakoodit skannataan. Joudut siis näyttämään tuotteet kassalla yksitellen – varaudu tähän tuotteita pakatessasi. Tämän jälkeen voit viedä tuotteet oikeille paikoilleen pöytään.
 • Voit seurata myyntiäsi reaaliajassa Kirpun Mobiili-välilehdellä.
 • Tuotteita hakiessasi etsi ne kirpputorilta Kirpun Mobiili-listan avulla. Tuo ne sitten kassalle ja näytä henkilöllisyystodistuksesi, jolloin saat myyntivoittosi. Tuotteiden viivakoodit luetaan vielä yksitellen, jotta ne poistuvat Kirppu-järjestelmästä.
 • Voitot ja jäljellejääneet tuotteet täytyy hakea viimeistään sunnuntaina klo 17:30 mennessä. HUOM! Kaikki on haettava klo 17:30 mennessä, saavu siis hyvissä ajoin ennen sitä. Jonoa on varmasti! Jos et halua ottaa joitakin myymättömiä tavaroitasi takaisin, voit myös jättää ne kirpputorille.

Kaikki tuotteet ovat kirpputorilla myyjien omalla vastuulla, eikä Shumicon vastaa kadonneista tai vaurioituneista tuotteista.

TAVARALISTA

Lisääminen ja muokkaaminen

Lue hintalappuohje, ennen kuin alat ilmoittaa tavaroita.

 • Lisää tuote täyttämällä alla olevalle lomakkeelle vähintään tuotteen nimi, hinta ja tyyppi, ja paina ’Lisää tavara’-painiketta. Lisättävän lapun koon voi valita koko-valitsimella.
 • Useita samanlaisia tuotteita tai kokonaisen sarjan voi lisätä kerralla käyttämällä Pääte-kenttää. Esim. nimellä ’Manga’ ja päätteellä ’1-3’ lisättäisiin tuotteet ’Manga 1’, ’Manga 2’ ja ’Manga 3’. Samaa nimeä käyttäen pääte ’Blue Red’ lisäisi tuotteet ’Manga Blue’ ja ’Manga Red’.
 • Kun olet lisännyt tuotteen, sen hintalappu ilmestyy näkyviin hintalappulistaan lomakkeen alapuolelle. Voit muokata tuotteen tietoja hintalapulla oleviin kenttiin kirjoittamalla. Hintalapun päällä olevalla  painikkeella voi säätää kyseisen hintalapun tulostuskokoa.

Uuden laatikon lisääminen

Voit luoda uusia laatikoita Luo laatikko -painikkeella. Täytä kuvaus, esineen etuliite, lukumäärä, hinta ja tyyppi alla olevaan lomakkeeseen. Oletusarvoisesti hinta on laatikon yhdelle tuotteelle, mutta jos haluat myydä esimerkiksi kaksi figuuria eurolla, merkitse kenttiin 2kpl/1€. Lopuksi paina Luo laatikko -painiketta, jolloin uusi laatikko lisätään lomakkeen alapuolelle.

Tulostaminen

Voit tulostaa hintalaput suoraan tästä näkymästä tulostamalla tämän sivun painamalla ’Tulosta’-painiketta. Kun olet tulostanut hintalaput, ne kannattaa merkitä tulostetuiksi painamalla ’Merkitse kaikki tulostetuiksi’ nappia. Niin tekeminen siirtää hintalaput sivun alalaidan listaan jolloin ne eivät tulostu enää uudelleen, jos tulostat uusia lappuja.

Voit tulostaa laatikon sisällön painamalla ’Tulosta’ painiketta. Tulostus -nappi vaihtaa väriään harmaaksi tulostamisen jälkeen.

Hintalappuja saa tulostaa kahdessa eri koossa (6cm ja 9cm). Joskus viivakoodit tulostuvat liian pieninä, eivätkä kaikki viivakoodinlukijat pysty lukemaan niitä. Myös valtavat viivakoodit ovat vaikeita lukea.

Testataksesi viivakoodeja voit vaikka ladata kännykkääsi viivakoodinlukusovelluksen – jos se ei lue viivakoodejasi, ei varmasti lue myöskään kirppiksen viivakoodinlukija.

Alla Google Chromen esimerkki tulostamiseen: ensimmäisenä liian pieni tulostuskoko ja toisena oikeankokoinen. Jos tulosteesi viivakoodit näyttävät samalta kuin ensimmäisessä, kasvata punaisen nuolen osoittamaa lukua, kunnes viivakoodin viivat erottuvat selkeästi toisistaan, esim. luvusta 100 lukuun 150. Firefoxilla sivun skaalausta säädetään tulostusasetusten kohdasta Properties –> Advanced –> Scaling. Jos haluat pelata varman päälle, käytä vain 9cm viivakoodeja – ne ovat luotettavampia pienikokoisinakin. 

A screenshot of a computer

Description automatically generated

A screenshot of a barcode

Description automatically generated

Huom: Eri tietokoneet ja selaimet käyttäytyvät eri tavalla. Jos tulosteesi näyttää valmiiksi jälkimmäiseltä, älä kasvata tulostuskokoa turhaan! 

Poistaminen

Voit poistaa olemassaolevan laatikon painamalla nappia.