Yleinen

Photoshoot-kisakategoriat esittelyssä!

Shumiconissa kisataan photoshoot-kilpailut kolmessa eri kategoriassa, jotka ovat: Classic, Selfie ja Effect.

Mutta mitä nämä kisakategoriat pitävät sisällään? Esittelemme alapuolella vuonna 2021 pidetyn Shumicon Online -tapahtuman kilpailussa sijoittuneita teoksia. Voit myös katsoa etänä toteutetun kilpailun YouTube kanavaltamme! Striimi tallenteeseen pääset tästä.


Classic

Photoshoot-kilpailun Classic-kategoria on perinteinen photoshoot-kilpailu, jossa voi esitellä oman cosplayphotoshootin helmiä valkokankaalla ja samalla ottaa mittaa muista kisaajista parhaan kuvan muodossa!

Kilpailuun voi osallistua monenlaisilla kuvilla, oli tavoitteena sitten saada kuvaan tietynlainen tunnelma, vangita vauhdikas liike dynaamiseen kuvaan tai haastaa itsensä tarkkaan harkitulla kuvakulmalla. 

Shumicon Online 2021
Classic-sarjan voittaja


Kuvaaja: Saana Lintunen
Mallit: Pisamia & beta_pegasi


Selfie

Selfie-kategoriassa kisataan nimensä mukaisesti itse otetuilla kuvilla, mutta kuvan ei suinkaan tarvitse olla käsivarren mitan päästä otettu naamakuva puhelimella, vaan tähän kategoriaan ovat tervetulleet ihan kaikki sellaiset kuvat, missä kuvaaja on yhtä aikaa myös malli! Eli ajastintoiminnot sekä etälaukaisimet ovat täysin hyväksyttyjä.

Selfie-kategoriassa arvioidaan erityisesti sitä, millä tavoin kuva on otettu, kun kukaan ei ole kameran toisella puolella painamassa nappia. Luovuus on erittäin sallittua ja pääosassa tässä kategoriassa!


Shumicon Online 2021
Selfie-kategorian voittaja


Kuvaaja & malli: Ninnu


Effect

Effect-kategoriassa on kyse cosplaykuvien muokkaamisesta sekä kuvien teknisestä toteutuksesta. Nimensä puolesta kuvassa voi olla rankalla kädellä muokattuja efektejä, mutta kuvanmuokkauksen alle lukeutuvat myös esimerkiksi taustalla olevien objektien ja asioiden poistaminen sekä asun tai ilmeen muokkaus vastaamaan kuvassa tavoiteltua visiota.

Mikäli siis kuvanmuokkaus on sinun juttusi, kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan! Effect-kategoria on suunnattu jo hieman kokeneemmille kuvaajille ja/tai editoijille.

Shumicon Online 2021
Effect-kategorian kunniamaininta


Kuvaaja & editoija: Aadagraphy
Malli: JansuttiShumicon Online – Photoshoot-kilpailun palkinnot sponsoroi Fotonordic, jonka verkkokauppaan voi kilpailun kautta voittaa jopa 100 € arvoisen lahjakortin!

Shumicon 2023 cosplaykilpailuiden ilmottautuminen on auki! Voit tutustua cosplaykilpailuihin ja niiden sääntöihin: