Tietoa tapahtumasta

Shumicon on ikärajaton ja päihteetön nuorten con-tapahtuma, jonka pääpainona on cosplay-harrastus. Toivotamme tervetulleeksi myös anime-, manga-, videopeli- ja roolipeliharrastajat sekä muusta japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneet kävijät.

Tapahtumapaikka

Shumicon järjestetään 21.10.-22.10.2023 Kulttuurikeskus Stoan, Itäkeskuksen kirjaston ja Itäkeskuksen Työväenopiston tiloissa osoitteessa Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki. Lue lisää tapahtumapaikasta, saapumisesta ja esteettömyydestä Tapahtumapaikka -sivulta.

Aukioloajat

Tapahtuma on avoinna 21.-22.10.2023
Klo 10-18 molempina päivinä

Myyntisali on avoinna
Klo 10-17 molempina päivinä

Taidekuja on avoinna
Klo 10-17 molempina päivinä

Karaoke on avoinna*
Lauantaina klo 10:30-17:30
Sunnuntaina klo 10-17:00

Kirpputori on avoinna*
Lauantaina klo 10-17:30
Sunnuntaina klo 10-16

*Sisäänpääsy vain rannekkeella

Tutustu tapahtuman ohjelmaan Ohjelmakartta -osiosta.

Pääsymaksu

Shumicon on osittain maksullinen tapahtuma. Osa ohjelmasta vaatii tapahtuman rannekkeen. Koko listan rannekkeen vaativista ohjelmista ja tiloista löydät Lipunmyynti-sivulta.

Ikärajat ja suositukset

Tapahtuma on ikärajaton. Vaikka tapahtumaan itseensä ei ole ikärajoja, kaikki tapahtumassamme pidettävät ohjelmanumerot tai myyjien myyvät tuotteet eivät välttämättä sovi perheen pienimmille. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoja tai -suosituksia, joista ilmoitetaan ohjelman kuvauksessa erikseen. Osassa ohjelmistamme on myös kirkkaita, välkkyviä valoja sekä kovia ääniä, josta ilmoitetaan erikseen.

Mitä tarkoittaa Shumicon?

Tapahtuman nimi Shumicon tulee japanin kielisestä sanasta shumi, joka tarkoittaa suomeksi harrastusta ja englannin kielen sanasta con, convention.

Tapahtuman ohjelma ja aktiviteetit painottuvat vahvasti cosplayharrastukseen, mutta pyrimme luomaan laajan ohjelmakattauksen jotta jokaiselle on jotakin kokeiltavaa ja tehtävää. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle!

Kuka Shumiconin järjestää?

Shumiconia järjestää joukko vapaaehtoisia ja Shumiconin taustaorganisaatio on Helsingissä jo vuosia toiminut Pääkaupunkiseudun Cosplay Ry.

Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja kokoontumisia joihin kaikki ovat tervetulleita ikään ja kotikuntaan katsomatta. PKSC Ry on voittoatavoittelematon yhdistys. Shumicon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin.

Emme suvaitse tapahtumassa minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista. Kaikki ovat tervetulleita Shumiconiin ja toivotamme kävijämme tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, terveydentilasta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muustakaan syystä.

Mitä ovat conit?

Con-tapahtumat, joita kutsutaan puhekielessä myös coneiksi, ovat harrastustapahtumia, joihin alan harrastajat ja aihepiiristä kiinnostuneet ihmiset kokoontuvat. Sana –con tulee englannin kielen sanasta convention.

Mitä on cosplay?

Cosplay tulee sanoista costume ja play. Suomen kielessä käytetään toisinaan myös termiä pukuilu. Cosplay on erilaisiksi hahmoksi pukeutumista, joko itse tehdyllä, tilaustyönä teetetyllä tai valmiina ostetulla asulla. Cosplay harrastuksena on Suomessa hyvin kädentaitopainotteinen, sillä edelleen moni harrastaja valmistaa itse omat cosplaypukunsa. Harrastusmuotona cosplay voi sisältää niin hahmoiksi pukeutumista ja niihin eläytymistä. Voit tutustua cosplay harrastukseen tarkemmin Pääkaupunkiseudun Cosplay Ry:n nettisivuilta.

Yhteistyössä:
Kulttuurikeskus Stoa

Nuorten toimintatalo Kipinä

Itäkeskuksen kirjasto

Helsingin Työväenopisto, Stoan palvelupiste

Helsingin kaupunki