työvoima, Uutiset

Vastaavahaku on auki!

Vastaavahaku on päättynyt ja valinnat on tehty. Kaikille vastaavaksi hakeneille on laitettua viestiä.
Iso kiitos kaikille hakijoille!

Shumicon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin ja tarvitsemme apukäsiä tapahtuman järjestämiseen.

Etsimme vastaavia eri tehtäviin, haussa ovat erityisesti:

info-, sidosryhmä-, green room-, narikka-, turvallisuus-, logistiikka-, kirpputori-, siisteys- ja somistusvastaavat!

Tule rohkeasti osaksi Shumiconin järjestäjätiimiä ja tee meidän kanssa juuri sinun näköisesi tapahtuma!

Minustako vastaava?

Ajatus kuulostaa hurjalta. Vastaavallahan on paljon vastuuta ja oma tiimi jonka työtehtävistä pitää huolehtia. Ja tapahtumapäivät ovat pitkiä ja raskaita. Ja tämän kaiken joutuisin tehdä ihan yksin!Ei suinkaan! Vastaavalla on toki paljon vastuuta, mutta conin työpäivät voivat olla ihan saman pituisia kuin perusvänkärillä ja työtehtävät hoidetaan usein yhdessä oman tiimin kanssa. Yksin sinua ei jätetä, vaan sinulla on apunasi kokonainen tiimi vänkäreitä, muut vastaavat sekä tottakai tapahtuman pääjärjestäjät. Shumiconissa me haluamme panostaa yhteistyön tärkeyteen tapahtumaa järjestäessä.

Vastaavan tehtävät avaavat usein uudenlaisen näkökulman conin järjestämiseen. Se on myös väylä päästä toteuttamaan tapahtumaa, jollaisessa itse haluaa olla mukana. Perusvänkärinä olleelle se voi tuoda kaivattua lisähaastetta tekemiseen, toiselle se voi olla esimerkiksi opintoja tai työelämää täydentävä vapaaehtoiskokemus. Vastaavana oleminen antaa jokaiselle jotain, mutta kaikilla on yhtälailla hauskaa!


Mitä vastaavan tehtäviin sitten kuuluu?

Vastaavuudesta riippuen se voi olla esimerkiksi:

  • Oman vastaavuustiimin ohjausta ja hallinnointia, sekä työvuorojen suunnittelua
  • Tiedonhakua valmiiksi tapahtumaa varten
  • Työtehtävän hoitamista itse tapahtumassa ja sen jälkeen
  • Suunnittelu- ja organisointityötä ennen tapahtumaa
  • Tapahtuman sisältöjen suunnittelua ja sijoittamista eri tiloihin
  • Työpisteiden ja tilojen kasausta sekä niiden organisointia
  • Yhteistyötä toisen vastaavuuden kanssa
  • Kommunikointia ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa
  • ..ja paljon muuta!

Vastaavana pääset valitsemaan oman tiimisi ja suunnittelemaan oman vastuualueesi toteutusta. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa osaamista vastaavan tehtävistä – tärkeintä on, että olet aiheesta kiinnostunut ja valmis oppimaan! Pääset alkuun vastuualueesi kanssa muiden vastaavien tuella ja voit aina kysyä apua ja neuvoja. Shumiconiin vastaavaksi ovat tervetulleita niin kokeneet konkarit, kuin ensikertalaiset!

Shumiconin conitealla, eli järjestäjäryhmällä on oma discord-kanava, jossa pidämme yhteyttä toisiimme ja suunnittelemme yhdessä tapahtumaa. Pääset myös kurkistamaan tapahtuman kulisseihin. Jotkin vastaavuudet sisältävät enemmän vastuuta ja tehtävää kuin toiset, mutta pienempiäkin vastaavuuksia on tarjolla. Pyrimme luomaan myös tehtävien välille pienempiä työryhmiä ja jotkin vastaavuudet tekevät tiivistä yhteistyötä pääjärjestäjän tai toisen vastaavan kanssa.

Tiestitkö että..? Shumiconissa vastaavuuden voi hoitaa myös työparina, eli useampi henkilö voidaan valita samaan tehtävään. Voit hakea yhdessä kaverisi kanssa vastaavaksi tai esittää hakulomakkeessa toiveen saada itsellesi työpari. Pyrimme hakemusten määrästä riippuen luomaan kaikille halukkaille työparit, mutta on olemassa mahdollisuus, ettei hakijoita ole tarpeeksi. Vastaavaksi voi hakea tottakai myös yksin.

Tapahtuman vastaavuus on usean kuukauden projekti, joten toivomme vastaaviltamme myös sitoutuneisuutta pysyä mukana projektin loppuun asti. Vastaavat työskentelevät tiiviisti conin parissa kuukausia ennen tapahtumaa ja vähän se jälkeenkin, riippuen vastaavuuden laajuudesta.

Edellytämme vastaavilta vähintään 18-vuoden ikää. Vastaavuudesta saa halutessaan itselleen työtodistuksen.

Voit tutustua blogipostauksessamme vastaavien eri työtehtäviin:
https://shumicon.fi/2023/04/03/vastaavuudet-conissa/

Vastaavahaku on auki 5.4–30.4.2023, hakulomakkeeseen pääset tästä!

Heräsikö kysymyksiä ja haluat tietää jotain lisää?
Ota rohkeasti yhteyttä ja laita viestiä osoitteeseen: info@shumicon.fi