Uutiset

Tutustu Shumiconin cosplaykilpailuihin!

Shumicon on cosplaypainotteinen tapahtuma, joten tarjoamme kävijöillemme laajankattauksen cosplayohjelmaa. Lauantain pääohjelmamme tulee olemaan cosplay- ja photoshoot-kisat!

Cosplaykilpailumme on jaettu kahteen kategoriaan. Nämä ovat perinteinen Hall Cosplay ja uusi Freestyle -kisaformaatti!

Hall Cosplay
Tämän kisaformaatin ideana on etsiä kisaajat tapahtumapäivänä conipaikalta, cosplayagenttimme kiertelevät ympäri tapahtumapaikkaa ja etsivät hienoja, itsetehtyjä cosplayasuja kävijöiden joukosta. Kannattaa siis olla valmiina ja pistää paras asu päälle juuri lauantaina – ehkä juuri sinut pyydetään mukaan kilpailuun!

Freestyle
Tämä cosplaykilpailu on jotain täysin uutta! Freestyle -kategoriaan kutsumme ne cosplayasut, jotka poikkeavat alkuperäisestä jollain tavalla. Oletko esimerkiksi aina halunnut kisata suosikkihahmonasi steampunkin maailmassa tai kenties prinsessaversiona? Tässä kisaformaatissa kannustamme luovuuteen ja haluamme nähdä juuri sinun versiosi cosplay-asusta!

Cosplaykilpailuihimme kuuluvat myös Photoshoot-kilpailut! Jo Shumicon Online -tapahtumassa nähdyt kisakategoriat tekevät paluun. Kisata voi SELFIE, CLASSIC ja EFFECT -sarjoissa. Sama kuvaaja voi osallistua jokaiseen sarjaan yhdellä kuvalla per sarja.

SELFIE
Tässä kategoriassa ideana on ottaa kuva itsestään täysin itsenäisesti, eli ottaa selfie! Selfien voi ottaa kuitenkin monella eri tavalla, niin puhelimella kuin etälaukaisimella ja luovuus on tässä kategoriassa pääosassa.

CLASSIC
Perinteinen kisaformaatti, jossa kuvaaja ja malli(t) kisaavat ryhmänä! Tähän kategoriaan sopivat monenlaiset cosplaykuvat taitotasosta riippumatta.

EFFECT
Kisaformaattimme, joka vapauttaa sinut tekemään kuvallesi mitä vain! Tässä kategoriassa haluamme nähdä taidokkaimmat kuvanmuokkaukset, teknistä osaamista unohtamatta.

Voit tutustua cosplay- ja photoshoot-kilpailuihimme lisää täällä:

Kilpailumme säännöt löytyvät täältä:

Kaikkiin kilpailukategorioihin voi hakea tuomariksi avoimen tuomarihaun kautta, joka aukeaa perjantaina 7.7. klo 18 ja päättyy 28.7. klo 23:59. Julkaisemme hakuohjeet haun auetessa.