Yleinen

Cosplay- ja photoshoot-kisojen tuomarit esittäytyy!

Shumiconissa tulet näkemään erilaisia cosplay ja photoshoot-kilpailuja! Pukukilpailuissa kisataan Hall cosplay ja Freestyle -kategorioissa. Photoshoot-kilpailuissa pääset ihastelemaan kolmen eri kategorian kuvia. Kategoriat ovat: Selfie, Classic & Effects.

Kilpailuihin on valittu tuomaristo ja tänään esittelemme heidät. Tutustu alapuolella kunkin kisan ja kategorian tuomareihin.


Pukukisat


Hall cosplay

Valokuvaaja: Marko Paakkanen

Gwennoth 

Hei vain! Olen Gwennoth, 10 vuotta cosplayta harrastanut käsityönopettajaopiskelija. Harrastusvuosien aikana olen kisannut useasti sekä myös sijoittunut useamman kerran. Viimeisin sijoittuminen oli Assembly Winter 2022 cosplaykilpailun toinen sija.

Cosplayssa minulle merkittävää on pukujen prosessi. Rakastan nähdä kuinka puvut toteutetaan mahdollisimman huolella ja luovuutta käyttäen, jotta loppu-tulos olisi mahdollisimman lähellä

Lämmöllä tervetuloa Shumiconin Hall cosplay-kilpailuun  ❤Kagehitsuji

Valokuvaaja: nuuhku

Moi vaan kaikille! Kuljen netissä nimellä Kagehitsuji ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2011 alkaen. Olen vuosien varrella kisannut cosplayn saralla yksilö- ja paripuku-kisoissa, esityskisassa sekä photoshoot-kisassa, ja olen sijoittunutkin niissä muutaman kerran. Nyt olen ensimmäistä kertaa itse tuomaroimassa kisaa, mikä on positiivisella tavalla hurjan jännittävää.

Cosplaypukujen teossa rakastan erityisesti ompelua, jota harrastan myös cosplayn ulkopuolella. Olen ommellut itse puolet vaatekaappini sisällöstä, ja minulta löytyykin kokemusta vaatteiden teosta laajalla skaalalla aina T-paidoista juhlamekkoihin. Lisäksi tykkään cosplayssa korujen ja muiden pikku yksityiskohtien näpertelystä sekä peruukkien stailaamisesta.

Tuomaroidessa arvostan erityisesti toimivia mittasuhteita, hyvin perusteltuja materiaalivalintoja, luovia ratkaisuja ja huoliteltuja yksityiskohtia. Odotan jo innolla, että pääsen ihastelemaan pukujanne läheltä!  ❤


tuhmamyycos

Valokuvaaja: Kim ”KimSjopi” Sjöblom

Heips! Olen Anna ja netistä minut löytää nimimerkillä tuhmamyycos. Harrastusvuosia cosplayn parissa on kertynyt viitisentoista. Innostuin aikoinaan kisaamisesta kun minua pyydettiin mukaan Hall cosplayhin vuonna 2016, minkä jälkeen on kertynyt muutama pysti hyllyä koristamaan. Toimin nyt ensimmäistä kertaa Hall cosplay -kilpailun tuomarina, aiempaa kokemusta tuomaripöydän takaa on karttunut jokunen kerta.

Ompelupainotteisena pukuilijana kiinnitän huomiota asun mittasuhteisiin sekä yleiseen siisteyteen. Mielestäni puvun ei tarvitse välttämättä olla ompeluteknisesti ”oikein” toteutettu; arvostan luovia ratkaisuja ja odotan innolla kuulevani asun valmistusprosessista. Minut voi myös hurmata taitavalla meikillä ja maskeerauksella. Tuomarointitilanne tulee Hall cosplayssa kisaajalle yllätyksenä ja teen parhaani, että kokemus on positiivinen ja turvallinen.

Nähdään Shumiconissa!  ❤


Freestyle cosplay


GlitterDevil_cos

Valokuvaaja: Regulus_cos

Haya! GlitterDevil_cos tässä, olen 10 vuotta aktiivisesti cosplayta harrastanut ja vaatetusartesaaniksi valmistunut harrastaja.

Cosplaykisaamisesta on vuosien kokemusta, niin omien designien ja asujen luomisesta vuosien varrella kuin myös sijoittuminen kahdesti vuonna 2019.

Cosplayssa minulle merkitsee suuresti luovuus sekä itsensä ilmaisu käsityön lisäksi ja tärkeintä on tuoda esiin oma itsensä. Tuomarina katson luovuutta että kädentaitoa, mutta myös puvun kokonaisuutta ja tasapainoa.

Olen todella innoissani tulevista asuista ja nähdä uusia luovia ottoja hahmoista, kuin myös nähdä täysin omia hahmoja ja heidän tuomista eloon uudella tavalla.

Temppiä kaikille kisaajille ja tehdään tästä upea tapahtuma! >w< <3


Myrsky_cosgay

Valokuvaaja: anniagren.pics

Moikka! Olen Myrsky aka Myrsky_cosgay. Cosplayta olen nyt harrastanut noin 8 vuotta, mutta ommellut olen kuitenkin jo 15 vuotta! Olen sen lisäksi koulutettu mittatilausompelija, tällä hetkellä opiskelen muotisuunittelua korkea-koulussa. Pukusuunnittelua on tullut tehtyä niin harrastelija- kuin ammattilaisteatterissa.

Kisatkaan eivät ole minulle vieraita, niitäkin on takana jo muutama. Lavalla on myös tullut pyörittyä niin näyttelijänä kuin tanssijana useampi vuosi tässä vaiheessa.

Cosplayssa kiinnitän eniten huomiota asun teknisiin ompeluvalintoihin ja siistiin sekä harmoniseen loppu-tulokseen. Odotan innolla että pääsen ihastelemaan kisailijoiden kädenjälkeä! Nähdään Shumiconissa!

~Kisailu alkakoon! <3: Myrsky


Theocosplay

Valokuvaaja: elawtonn

Hei! Olen Theocosplay ja olen tuomaroimassa Shumiconin Freestyle cosplay kisaa. Olen harrastanut cosplayta 7 vuotta, mutta ommellut jo ihan pienestä pitäen.

Rakastan tuoda lempparihahmojani eloon cosplayn avulla ja kisoissa kunnioitan ennennäkemättömyyttä. Olen hyvin innoissani ja en malta odottaa että näen kaikkien kisaajien asut ja kuulla miten ne ovat toteutettu.

Nähdään Shumiconissa!Photoshoot


Classic

Mollis

Valokuvaaja: Vredi

Hei, olen Saana ”Mollis” Lintunen. Cosplay-harrastus alkoi tavallaan jo vuonna 2007, kun poikani pyysi tekemään Edward Elricin punaisen takin. Kunnolla harrastus alkoi 2009 ja vuonna 2010 puin ensimmäisen pukuni päälle, joka oli Pokemonista Ponyta, sitä ennen tein aktiivisesti pojalleni pukuja.

Valokuvaus on kuitenkin ollut aina lähellä sydäntäni, ja olenkin toiminut pojalleni kuvaajana, koska viihdyn enemmän kameran takan kuin edessä. Ensimmäisen kamerani, Agfa-kinokameran kuutiosalamalla varustettuna sain alle kouluikäisenä mummiltani.

Minulla on valokuvauksesta koulutus ja kuvani voitti Shumiconin classic-kategoriassa 1.palkinnon vuonna 2021. Kuviani on myös julkaistu Vauhdin Maailma-lehdessä.

Classic-kategorian kuvissa tulen kiinnittämään huomioni hahmouskollisuuteen, sommitteluun ja valon käyttöön, mielikuvitusta unohtamatta. Värit ovat myös tärkeä osa kuvaa, mustavalkokuvat ovat myös kiehtovia, kunhan niissä on ajateltu kaikki osat kohdalleen. Onnea kisaan!

ArLea

Valokuvaaja: Arlea

Hei kaikille!

Olen Arctica Leaena, lyhyemmin ArLea. Cosplayta on tullut omalta osaltani harrastettua vuodesta 2018, samaten vapaa-ajan harrastuksiin on kuulunut erilaista malleilua sekä cosplayn että muodin puolella.

Aloin myös pandemia-aikaan ottamaan ja editoimaan kuvia itse itsestäni kun shoottien järjestäminen kävi luonnollisesti hieman hankalaksi, ja olenkin sen jälkeen osallistunut sekä tavallisiin pukukisoihin että photoshoot-kisoihin.

Kuvissa tulen kiinnittämään huomiota erityisesti malli(e)n ohjaukseen, tarinankerrontaan ja kuvan sommitteluun.

Onnea kaikille kisaan, odotan innolla kuvianne!


Selfie

Pisamia

Valokuvaaja: nanancchi

Moi! (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠✧⁠*⁠。

Oon Pisamia ja olen harrastanut cosplayta ja noin 13 vuotta. Monet photoshootit olen ottanut cosseistani itse, joskus kunnon kameralla ja joskus kännykällä.

Olen vuosien aikana osallistunut useampaan photoshoot-kilpailuun ja joskus voittanutkin. Viime Desuconin kilpailuun lähetin nimen-omaan selfien, minkä ottamiseen käytin itselaukaisinta, kameranjalkaa ja kauhu-elementtinä katosta roikkuvaa peruukkia.

Eniten mua kiinnostaa cosplay-kuvissa miten niiden avulla voi ilmaista esimerkiksi hahmoa, sarjan henkeä tai sen tapahtumia. Hahmo-uskollisuus ja kekseliäisyys kuvassa on plussaa.

Mahtavaa päästä tuomaroimaan ja näkemään kisaajien upeat kuvat.
Onnea kaikille kilpailuun! *⁠.⁠✧

Ninnu

Valokuvaaja: Ninnu


Moi!

Olen Ninnu ja olen cosplayn parissa pyörinyt vuodesta 2007. Olen kisaillut jonkin verran erilaisissa cosplay-kisoissa vuosien varrella ja päässyt myös sijoituksille. Tällä kertaa olen ensimmäistä kertaa tuomarin roolissa selfie-kisan tuomarina.

Selfiet ovat minulle hyvin tuttu valokuvausmuoto, sillä otan niitä itse hyvin usein. Cosplayssa selfiet ovat varmasti yksi tärkeä osa ikuistaa oma kuvansa omalla tyylillä, olivatpa ne sitten peilin kautta tai ajastimen avustuksella otettuja kuvia. Luovuutta voi todellakin käyttää oman kuvan ottamisessa.

Selfie-kilpailussa minua kiinnostaa nähdä, millä tavalla kilpailija esittelee hahmoaan kuvassa. Jos sinulla on jokin erityinen tapa ottaa selfie cosplaystasi, nyt on erinomainen tilaisuus näyttää se!


Effect

Vredi

Valokuvaaja: Saana Lintunen

Hi hello! Nimeni on Vredi ja ikää on 29 vuotta. Olen cosplayta harrastanut 13 vuotta ja valo-kuvaamista sitäkin kauemmin. Itseltä löytyy valokuvaamisesta ja mallin töistä myös koulutus sekä työkokemusta.

Olen ennestään kisannut cosplay-kilpailuissa vuodesta 2010, mutta photoshoot-kilpailuun osallistuin ensimmäisen kerran 2021, Shumicon Onlinen Classic-kategoriassa ja olin yksi malleista kategorian voittaneessa kuvassa. Tämän jälkeen on tullut osallistuttua photoshoot-kilpailuihin uudestaan valokuvaajana sekä mallina ja ollut myös tuomarina kokeneiden sarjassa.

Olen pitkään tykännyt photoshoottien suunnittelemisesta (oli sitten cosplay tai muuten vain taideprojekti) ja koska omat resurssit ovat aina olleet vähäiset, olen joutunut olemaan luova Photoshopin kanssa. Täten odotan innolla näkeväni millaisia ratkaisuja on efektien kanssa keksitty ja itse kiinnitän huomiota tekniikoihin ja siihen miten kuva on huoliteltu. Hurjasti tsemppiä kaikille kisaajille omasta puolesta!

rui_takami

Valokuvaaja: Tekla Kokkonen

Heooo!

Olen Karo ”rui_takami” Laukkanen kotoisin maailman navasta eli Kuopiosta. On tullut pyörittyä coneissa ja piireissä jo 9-vuotiaasta asti ja sille tielle olen jäänyt.

Näin 17 vuotta myöhemmin olen ollut monessa mukana, opiskelin valokuvaajaksi ja tein myös yrittäjänä uraa alalla, mutta suurin intohimoni on valokuvauksen saralla cosplay-valokuvaus. Sinun on huomioitava värit, valo, varjo, ilmeet, asento ja asettelu. Kaikki tuo luo sen teoksen, minkä kameralla nappaat niin ”helposti”. Siksi rakastan cosplay-valokuvausta, se on kuin maalasit taulua.

Tulen tuomaroinnissa keskittymään kädenjälkeen editissä ja miten se eroaa raakaan otokseen. Ei kannata jännittää onko jokin täydellinen, vaan tee parhaasi ja luo kuvastasi taidetta, josta voit olla itse ylpeä.

Olen innoissani näkemään kuvianne ja toivon teille kaikille luovia kuvaus- ja editointihetkiä!